• Virksomheden er lukket •

Økologi og bæredygtighed

Oprør med “Køb-og-smid-ud” kulturen

Hos Eventyrlig Leg vil vi gøre op med “køb-og-smid-ud” kulturen. Dette gør vi ved at have legetøj af højeste kvalitet, og som er skabt til at gå i generationer.

Dette mener vi er en bæredygtig tankegang.

Bæredygtighed i mere end ét aspekt

Legetøj til generationer er afhængigt af, at det er bæredygtigt i mere end ét aspekt.
Hvis vores børn skal have en god fremtid, hvor de kan dyrke leg og fantasi, så skal vi passe på hinanden og vores planet. Det gør Eventyrlig Leg ved at stille krav til os selv, vores leverandører og producenter.

Bæredygtig leverandører & producenter

Vi samarbejder kun med leverandører og producenter, der har den samme bæredygtige vision, som vi har.
Alle vores leverandører og producenter har derfor en ambitiøs målsætning for, hvordan de arbejder og producerer bæredygtigt og moralsk forsvarligt.
Det betyder, at vi sammen arbejder for at sikre gode forhold for både arbejdere og miljøet. Du kan se listen over vores samarbejdspartnere CSR-profil ​her.

Legetøj uden kemi

Børn skal kunne lege uden sundhedsmæssige risici. Derfor ligger vi stor vægt på at vores produkter er økologiske, FSC-godkendt, GOTS-certificerede, AZO-fri og uden nogen former for phlater og BPA. Det betyder, at vores produkter ikke indeholder Nogen former for sundhedsfarlig kemi.

Bæredygtig webshop og forsendelse

Vi ønsker at passe på miljøet, og derfor bruger vores webshop kun emballage med FSC-godkendt, og pakkefyldet er lavet af majsgranulat, og kan derfor smides direkte på komposten.

Derudover bruger vi genbrugs- papir og bånd til gaveindpakning, og vores plastposer er lavet af genbrugsplast.

 

Beskrivelser

FSC-godkendt:

Betyder at træet der er anvendt kommer fra et kontrolleret skovbrug. Hver gang er træ bliver fældes for at indgå i en produktion, så bliver der plantet et nyt. På den måde bevares verdens skove.

GOTS-certificeret:

GOTS-certificeringen viser, at produktet er 100% økologisk, og produkterne bliver først tildelt certificeringen når de overholder en række stramme krav.
Her stilles der strikse krav til effekten på miljøet under alle stadier af produktionen, spildvandsbehandling, og indhold af kemi i det endelige produkt. GOTS stiller derudover en række krav om at producenten værner om deres nærmiljø, både de sociale forhold deres ansatte arbejder under og deres effekt på naturen omkring dem.

AZO:

AZO er en række syntetiske farvestoffer, som mistænkes for at kunne give allergi.

Phlater:

Er syntetisk blødgører og som findes i mange former for plastisk.

BPA:

Er et syntetisk plastprodukt som både kan være Kræftfremkaldende og hormonforstyrrende.