Besøg den fysiske butik • Webshoppen er lukket • Vi ses på Jernbanegade 2 ~ Juelsminde

Dukker

Børn leger med dukker, lige fra de er helt små og gerne indtil, de begynder at komme i puberteten. Børn elsker dukker, hvorfor dukkerne i mange år også har været noget af det mest populære legetøj. Det skyldes især de mange muligheder, som legen med dukker giver. Dukkeleg sætter i den grad gang i fantasien og barnets kreativitet. Uanset om du er på udkig efter barnets første dukke, eller du gerne vil forkæle dit barn med en ny, så er dukker altid et sikkert hit.

Her på siden kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af dukker, dukkevogne, dukketilbehør, dukketøj og dukkehuse, ligesom du her på siden også finder vores magnetiske påklædningsdukker. Vi har noget til ethvert behov og ikke mindst enhver type leg, og du kan helt sikkert også finde den perfekte dukke til dit barn hos os.

 

Lærende leg med dukker

For mange børn er den første dukke ofte forbundet med et varmt og nært venskab i barndommen, hvor dukken følger barnet gennem tykt og tyndt. Der leges ikke kun med dukken, men dukken bliver også en del af familien, hvor barnet både putter dukken på samme måde, som mor og far putter barnet, ligesom dukken også gerne bliver kørt rundt i en dukkevogn. Gennem leg efterligner barnet ofte det, de ser i hverdagen, og det er også tilfældet med dukker, hvor særligt rolleleg er i højsædet. Og netop rolleleg er med til at fremme barnets forestillingsevne og fantasi.

Dukker giver ikke kun mulighed for mange timers leg og udvikling af fantasien, men dukker har også den fantastiske evne, at de bidrager til en både stimulerende og lærende leg. En leg, hvor barnet lærer at forstå relationer, træner sin motorik, udvikler sit sprog og tilegner sig helt basale sociale færdigheder. Faktisk er dukker det perfekte legetøj til udvikling af barnets empati, da de appellerer til barnets forståelse for andres behov og deres medmenneskelige omsorg.

En dukke er naturligvis ikke bare en dukke. Der findes i dag et væld af forskellige dukker og dukketilbehør, hvorfor det ofte godt kan være svært at finde den helt rigtige dukke. Et rigtig godt udgangspunkt, når der skal vælges dukke til barnet, er at vælge ud fra barnets alder. Til helt små børn fra seks måneder og op til omkring et år er bløde dukker, der er nemme at tage fat i, de ideelle dukker. Til gengæld vil dukker, der kan iklædes dukketøj, være helt perfekte til børn fra halvandet år og opefter.

 

Stort udvalg af dukker hos Eventyrlig Leg

Uanset om du er på udkig efter dukker eller mangler dukketilbehør, så har vi det her hos Eventyrlig Leg. Her kan du blandt gå på opdagelse i de fine Götz dukker, ligesom du også finder dukkesenge og dukketøj fra mærker som Götz og Goki såvel som en fin dukkevogn fra Moover. Og som noget helt særligt kan du også finde en flot magnetisk påklædningsdukke i vores udvalg. Så tag endelig et kig her på siden, hvis du mangler den perfekte dukke, du leder efter en dukkevogn, eller hvis dit barn ønsker sig en Götz dukke.